© Powered by SiteSpirit

 
header_04.jpg

logo.png

Bedrijf verkopen

Als u overweegt uw bedrijf te verkopen is een goede voorbereiding belangrijk. Het spreekt immers voor zich dat de koper kritisch zal kijken naar o.a. de organisatie, de winstgevendheid en de kwetsbaarheid van uw bedrijf. Als deze zaken goed op orde zijn kan een beter resultaat worden bereikt. Het is dus van belang tijdig te beginnen met de voorbereiding. Zeker als ook de juridische structuur nog moet worden aangepast. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn als u een eenmanszaak of een firma heeft met veel goodwill of veel stille reserves. Bij een verkoop zou u dan een groot deel van de winst moeten afrekenen in het hoge tarief van de inkomstenbelasting. Een juiste juridische en fiscale structuur kan u dan veel geld besparen.


Quick scan

Wij kunnen u helpen met de voorbereiding en de waardeoptimalisatie. Via een Quick scan krijgt u een indicatieve bedrijfswaardering en advies over de verbeterpunten om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Dat kan u veel opleveren. Wilt u meer informatie klik hierHet bedrijfsovernameproces

20180125_173341.jpg

Na een goede voorbereiding kan met de verkoop gestart worden zodra u dat wilt. Wij leveren ook hier weer maatwerk, want elke situatie is uniek. We verzorgen de waardering, zodat u een reele verwachting heeft en maken een verkoopprofiel. Daarna gaan we gericht op zoek naar geschikte kopers. Daarbij maken we gebruik van uw en ons netwerk en voor zover wenselijk van databanken. Dit is natuurlijk een zorgvuldig proces, omdat we geen geruchten in de markt willen. Tenslotte verzorgen we in goed overleg met u de onderhandelingen, het eventuele boekenonderzoek en het contractenwerk.


Het kan natuurlijk ook zijn, dat u al in gesprek bent met een geschikte kandidaat. Ook dan kunnen we u natuurlijk begeleiden en adviseren bij de onderhandelingen met de koper en zijn adviseurs, over de prijs en aanvullende garanties en voorwaarden.


Misschien bent u erg druk met uw bedrijf en denkt u dat komt allemaal later wel. Juist dan kan het heel verhelderend zijn om toch eens met ons over uw situatie te praten. We kunnen dan samen globaal verkennen wat er bij u speelt, welke voorbereidingen nodig zijn en wat u daar nu al aan kunt doen. Zo'n gesprek kost u niets en kan u veel opleveren.


Wilt u eens met ons sparren over de (toekomstige) verkoop van uw bedrijf? klik hier

Meer lezen over verkoop + tips? klik hier


Ervaringen van anderen? klik hier


Oostveen Bedrijfsovernames / Soest / 035-8871711 / info@oostveenovernames.nl / Disclaimer / Privacy / Algemene voorwaarden