© Powered by SiteSpirit

 
header_02.jpg

logo.png

Bedrijfswaardering

"Mijn bedrijf is 5 keer de winst of 1 keer de omzet waard", zo wordt nogal eens gedacht. Natuurlijk is de winstcapaciteit van belang; als er meer winst wordt gemaakt is een bedrijf ook meestal meer waard. Maar is deze winst redelijk stabiel, groeiend of juist sterk fluctuerend? Zijn er incidentele componenten? En hoe is de kwetsbaarheid, denk bijvoorbeeld  aan de afhankelijkheid van de omzet van enkele grote klanten? Daarnaast is natuurlijk de organisatie van het bedrijf belangrijk, de sterke en zwakke kanten. En uiteraard de marktomstandigheden. Daarmee wordt geÔllustreerd dat de waarde van een bedrijf afhankelijk is van veel factoren. En vooral dat er geen vaste rekenregels zijn om de waarde van een bedrijf te bepalen. Klik hier voor een goede illustratie.


P4300042 - kopie.jpg

Bij een overname of familieopvolging zal altijd een waardering gebruikt worden. Maar u kunt ook op een ander moment een waardering nodig hebben, bijvoorbeeld bij toetreden of uit elkaar gaan van aandeelhouders, vennoten of partners, maar ook bij een overlijdensgeval. Een bedrijfswaardering is ook een uitstekend middel voor een strategische oriŽntatie op de toekomst van uw bedrijf. U krijgt dan als ondernemer objectieve feed back over de waardefactoren en kunt daar uw strategie voor waardegroei in de komende jaren op bouwen.


John Oostveen is Register Adviseur Bedrijfsopvolging (Business Valuation) en kan voor u de bedrijfswaardering verzorgen. Wij gebruiken afhankelijk van de situatie daarvoor een aantal waarderingsmethodieken (zoals de verbeterde rentabiliteitsmethode en de Discounted Cash Flow methode). We kijken zowel vanuit het perspectief van de verkoper als van de koper. 
Bij de waardering is ons doel geen dik rapport met veel theoretische beschouwingen. Onze aanpak is pragmatisch en resulteert in een realistische waarde benadering! 


Wilt u meer informatie over waardering? klik hierOostveen Bedrijfsovernames / Soest / 035-8871711 / info@oostveenovernames.nl / Disclaimer / Privacy / Algemene voorwaarden