© Powered by SiteSpirit

 
header_01.jpg

logo.png

Verkoop groothandel Neita te Utrecht

Neita.gif

Opdracht: De 2 eigenaren van Neita Techniek BV (begin 60) hebben eind 2015 besloten vanwege het ontbreken van een geschikte opvolger hun groothandel in lagers en zwenkwielen te gaan verkopen. Na een goede oriŽntatie op wie voor hen het proces zou kunnen begeleiden werd de opdracht aan ons verstrekt.
Actie: Wij zijn gestart met een verkenning of het bedrijf voldoende "verkoopklaar" was en hebben vervolgens de propositie goed in kaart gebracht, dwz. actualiseren van cijfers en prognoses, opstellen van een projectie na overname, het maken van de waardering en het informatiepakket voor kopers. Vervolgens hebben we in het netwerk van de opdrachtgever en dat van ons de mogelijk geschikte kandidaten geÔnventariseerd en benaderd.
Resultaat: We hebben met enkele zeer geÔnteresseerde partijen, die ook in deze markt actief zijn gesproken. Doorslaggevend bij de keuze was niet alleen de beste partij resp. de beste bieding, maar ook de beste match tussen koper en verkoper. De Koper is een sterk bedrijf met jong ondernemerschap en groeiambitie. De feitelijke overdracht is per 1-1-2017 geŽffectueerd met naderhand nog een nacalculatie obv de jaarrekening 2016. De beide verkopers blijven in 2017 nog betrokken en zorgen voor een naadloze overgang. Ze zijn zeer tevreden over het proces en het bereikte resultaat.


Oostveen Bedrijfsovernames / Soest / 035-8871711 / info@oostveenovernames.nl / Disclaimer / Privacy / Algemene voorwaarden