© Powered by SiteSpirit

 
header_01.jpg
logo.png

Soester neemt Bastasol Zonwering (Rotterdam) over op 1-3-2013

Soester neemt Bastasol zonwering (Rotterdam) over op 1-3-2013
Na vele jaren in loondienst besloot Ron den Braber in 2012 de stap naar het ondernemerschap te zetten. Hij was op dat moment al importeur van Italiaanse tuinovens en ligbedden en zocht een over te nemen bedrijf, waar deze activiteiten goed mee te combineren waren. Op het moment dat hij  overnamespecialist John Oostveen inschakelde om hem te begeleiden had hij 2 prospects. De aanpak van John bij koopbegeleiding is ondersteunend en initiŽrend. Dat wil zeggen, dat de MBI-kandidaat zoveel mogelijk zelf doet en dat John het hele proces proactief begeleidt. In dit geval betekende het dat de 2 aanvankelijke prospects na kritische toetsing afvielen en er een 4-tal andere prospects werden gevonden (o.a. dankzij een advertentie in de Zonvak). Ter oriŽntatie werden ook enkele bedrijfsbezoeken afgelegd bij 2 moderne zonweringbedrijven in de regio. De keuze van Ron viel uiteindelijk op de overname van Bastasol, omdat daar voor Ron het beste perspectief was. Dat wil zeggen de juiste match tussen koper en het al jarenlang bestaande bedrijf met een uitstekend imago en de nieuwe rol van de oorspronkelijke eigenaar als verkoper. De gesprekken werden grotendeels door Ron zelf gedaan, waarbij John kritisch bleef meekijken naar alle belangrijke succesfactoren zoals omzetontwikkeling, marktpositie, personeel, enz. en natuurlijk naar de waardering, de overnamecondities en de haalbaarheid. Ook hielp John bij de overnamecontracten en de financiering.

Een half jaar na de start hadden Ron en John een evaluatie. Ron is blij met zijn bedrijf dat is omgedoopt in Bastasol Zonwering en Outdoor Living BV. "De belangrijkste uitgangspunten van de overname-afwegingen en het businessplan zijn realistisch gebleken", aldus Ron. "Ik kijk terug op een zeer prettige samenwerking met John. Hij heeft zich in korte tijd goed ingeleefd in de branche. John had niet alleen een gedegen financiŽle inbreng, maar heeft  ook een goede rol gespeeld bij de onderhandelingen. Kenmerkend voor zijn aanpak zijn zijn pro-actieve houding en heldere communicatie richting alle betrokken partijen."
Oostveen Bedrijfsovernames / Soest / 035-8871711 / info@oostveenovernames.nl / Disclaimer / Privacy / Algemene voorwaarden